فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 11، خرداد و تیر 1386)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 11، خرداد و تیر 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات
  • مصطفی احمدی صفحه 9

    یکی از فراگردهایی که تمام مدیران به طور مداوم با آن سرو کار دارند "تصمیم گیری" می باشد. تفکیک ناپذیری تصمیم گیری از مدیریت به حدی است که آنها را مترادف یکدیگر دانسته اند. دو نکته حائز اهمیت در خصوص تصمیم گیری و خط مشی گذاری (در سطح سازمان های عمومی) این است که "اغلب مدیران از تحلیل اینکه چگونه تصمیم می گیرند ناتوانند" و دیگر اینکه "اغلب مدیران تصمیم گیری را به صورت فعالیتی نقطه ای می دانند و نگرش فرایندی به آن ندارند". جهت تحلیل و تشریح این دو موضوع به تبیین و توضیح مراحل و فرایند تصمیم گیری پرداخته و چگونگی تصمیم گیری را از طریق مدلهای عقلایی، سیاسی، سطل زباله و ارزشی مرور می نماییم. از آنجایی که تفکر خلاق در ابداع فرصتها، گزینه ها و راه حلها نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید، نگاهی کوتاه به تفکر خلاق می اندازیم. بر اساس این اصل بدیهی که تمام وظایف، نقشها و فراگردهای مدیریتی می باید در چهارچوب ارزشهای حاکم بر افراد و جامعه صورت پذیرد، دو ارزش اساسی توکل و مشورت، به اختصار تشریح می گردند.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، مدلهای تصمیم گیری، فنون تصمیم گیری، تفکر خلاق، حل مساله، توکل و مشورت
  • علی محمد رضایی صفحه 31

    هدف از تحقیق حاضر ساخت فرم کوتاه مقیاس استرس پلیس ایران IPSS (ظریفیان یگانه و قلمبر، 1383) به وسیله تحلیل عوامل و سنجش اعتبار و پایایی آن بود. 3650 نفر از کارکنان ناجا در سراسر کشور IPSS را تکمیل نمودند. بر اساس تحلیل عوامل اطلاعات جمع آوری شده، 40 آیتم از 85 آیتم پرسشنامه حذف شده و در نتیجه فرم کوتاه IPSS (موسوم به IPSS – A) تهیه شد. اعتبار IPSS – A از طریق تعیین ضریب همبستگی بین فرم بلند و فرم کوتاه (برای عامل اول 98/0r= و برای عامل دوم 96/0r=) و پایایی آن به وسیله دو روش بازآزمایی (برای عامل اول 78/0r= و برای عامل دوم 80/0r=) و همسانی درونی «ضریب آلفای کرانباخ»، (برای عامل اول 98/0α= و برای عامل دوم 96/0α=) محاسبه شد. در کل، ضرایب اعتبار و پایایی به دست آمده برای IPSS – A بسیار رضایت بخش بوده و در سطح001/0 p معنی دار است. طبق نتایج این تحقیق IPSS – A واجد شرایط لازم برای کاربرد در پژوهش های روان شناختی و تشخیص بالینی استرس پلیس می باشد.

    کلیدواژگان: استرس، مقیاس استرس، پلیس، ایران
  • روح الله تولایی صفحه 53

    شیوه های مدیریت و رهبری تابعی از ارزش های حاکم بر بافت سازنده یک جامعه (تمدن) می باشد. از همین رو چگونگی ماهیت عناصر تشکیل دهنده در جامعه، خود شیوه خاصی از مدیریت را اقتضا می کند. با عنایت به لزوم حاکمیت ارزش های الهی در سازمان های اسلامی، لازم است تا شیوه خاص مدیریت اسلامی نیز در آنها اجرا گردد تا به موفقیت های منحصر به فرد خود، که همان تعالی انسانی می باشد، دست یابند.در راستای نیل به این هدف، دفتر مطالعات مدیریت اسلامی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) از ماحصل 2 سال برگزاری سلسله جلسات مقدمات مدیریت اسلامی و انجام یک بررسی جامع در مطالعات و پژوهشهای انجام شده در حوزه مدیریت اسلامی، به پیشنهاد الگویی برای شناخت مدیریت اسلامی و تدوین اصول و مبانی آن پرداخته است که این مقاله به معرفی آن می پردازد.

    کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت اسلامی، فلسفه مدیریت، تئوریهای مدیریت
  • ابراهیم علیزاده صفحه 73

    هدف از مقاله حاضر، بررسی رابطه بین تمایل به ترک شغل با مولفه های تعهد سازمانی، تناسب فرد-سازمان، خشنودی شغلی، فشارهای روانی ناشی از محیط کار است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین مولفه های تعهد سازمانی، مولفه های تناسب فرد-سازمان، مولفه های خشنودی شغلی و عدالت سازمانی با تمایل به ترک شغل رابطه منفی، و بین مولفه های فشارهای روانی ناشی از محیط کار با تمایل به ترک شغل رابطه مثبت وجود دارد. همچنین بین تمایل به ترک شغل با سن، طبقه شغلی و استخدام رسمی رابطه منفی و با سطح تحصیلات رابطه مثبت دارد؛ اما، مطالعات انجام گرفته در زمینه ارتباط بین جنسیت و تمایل به ترک شغل به نتایج بسیار متناقضی منجر شده است.

    کلیدواژگان: تمایل به ترک شغل، تعهد سازمانی، تناسب فرد-سازمان، خشنودی شغلی، ابهام نقش، تعارض نقش، تکراری بودن نقش، پیش بینی
  • اطلاع رسانی
  • هربرت الکساندر سایمون، رالف ال کینی صفحه 93
  • صفحه 99